Hoe ga je om met emoties?

Vraag aan Bhagavan: Hoe kan ik met mijn emoties omgaan?

Bhagavan, u zegt dat we gewoon de angst, woede, agressie, jaloezie in onszelf moeten zien. Maar wat doe ik als ik dit zie; ik kan niets met mezelf doen. De emotie is zo sterk dat ik op een ander kan schreeuwen. Emotie komt door me heen en de lading is heel krachtig. Wat betekent het om het in mezelf te zien, het te accepteren en het niet te veranderen?

Sri Bhagavan

We hebben vaak gezegd dat wanneer je niet ontwaakt bent, je je er niet naar moet gedragen. Deze teaching geldt voor iemand die zich in een ontwaakte staat begeeft of ontwaakt is.

Jouw rol is in te zien dat je er niet veel aan kunt doen. Wanneer je ziet dat je er niet veel aan kunt doen, leidt dit tot overgave.

Wanneer je je overgeeft en je hulpeloos voelt, dan stijgt de Kundalini. Wanneer de Kundalini stijgt, gebeurt ‘Zien’, niet dat je ziet. Er is geen jij die ziet. Zien gebeurt. Zien is moeiteloos, aanvaarden is moeiteloos. Alles waar we over gesproken hebben is moeiteloos. Als je moeite doet, kom je er niet.

Het enige doel van moeite doen is je realiseren dat je hulpeloos bent en dat je niets kunt doen. Jouw rol is tot dat punt. Daarna neemt Kundalini het over. Zien gebeurt.