Je bent Egoïstisch. Dat is niet erg.

Sri Bhagavan: “Je bent helemaal op jezelf gericht. Als je het over een land hebt, heb je het over jezelf; als je het over je geloof hebt – hindoeïsme, christendom, boeddhisme – heb je het over jezelf. Als je het hebt over je doelen – ik wil dit doen, ik wil dat doen – ben je egocentrisch, maar het is goed dat je bezorgd bent over je samenleving. Het is goed dat je bezorgd bent over je land en dat je vecht voor je land. Dat is goed. Ik zeg niet dat het slecht is.

Wat ik wil zeggen is: egocentrisch zijn is niet slecht. Je bent zo ontworpen door de natuur, of God, hoe je het ook wilt noemen.

Zo zit je in elkaar. Anders had je niet kunnen overleven. Daarom heeft de natuur dat zo gedaan.

Je moet je er altijd van bewust zijn dat je egocentrisch bent. Dat is alles wat we willen. Probeer er alsjeblieft naar te kijken. Dat is alles. In elke gedachte ben je op jezelf gericht. Word je ervan bewust. In elk woord dat je spreekt, gaat het over jou. Je hebt een vergadering met de voorzitter, en problemen komen naar boven, en je merkt dat je daar reageert. En alles wat je doet is alleen voor jezelf. Je spreekt prachtige altruïstische dingen. Je zegt dat jevoor de mensheid werkt, dat je dit voor je land doet. Alles kun je zeggen. Dat is niet erg. Je moet goede dingen zeggen. Maar je moet je ervan bewust zijn dat je egocentrisch bent.”