Wonder muur

We willen jullie graag vertellen over een groot wonder bij Naomi in huis: bij Naomi kleven er allemaal muntjes aan de muur, zonder lijm. Ze blijven gewoon hangen, hoewel dit eigenlijk niet mogelijk is.

“Iedere keer als ik de muntjes zie, krijg ik een beetje kortsluiting. Fysisch gezien is dit onmogelijk, muntjes horen niet aan de muur te blijven hangen en toch hangen ze er. Hoe is dat mogelijk?”

Benieuwd hoe dit zo gekomen is?

Afgelopen oktober was er een vriend bij mij thuis die na de Gift of Ananda cursus vertelde dat hij had gezien hoe mensen in India, tijdens een ceremonie zomaar muntjes aan de muur ‘plakten’, zonder lijm wel te verstaan.

Na een aantal keer proberen lukte het hem in India ook om ze ‘op te plakken’  en in zijn eigen huis bleven ze later ook hangen. Hij liet me zien hoe dat gaat.. Zonder enige moeite plakten we enkele muntjes aan mijn muur. Tot mijn grote verbazing hingen ze er de volgende dag nog. En nog steeds hangen deze muntjes er. Er hangen nu ongeveer 20 muntjes, het grootste deel door vrienden, familie en cursisten opgeplakt.

Zelf dit wonder zien en ook een muntje op de muur ‘plakken’?

Als je zelf deze muntjes wilt zien of wilt opplakken bent je welkom om dit te komen ervaren. Vooral na de Gift of Ananda is er een sterke aanwezigheid waardoor de muntjes vaak blijven hangen. Het is ook behoorlijk besmettelijk want bij andere mensen blijven er nu ook muntjes aan de muur hangen. Kijk in de agenda voor de mogelijkheden om mee te doen.

Wat heb je aan wonderen?

Het ervaren van een wonder, iets wat je niet kunt verklaren door logisch na te denken, heeft een groot effect op onze staat van bewustzijn. Je mind wordt er stil van. Bekijk dit filmpje van Bhagavan over het effect is van wonderen op ons.

Behoefte aan aanzien

Ervaring van Laura

“Ik zei iets slims in de groepsouderapp van de klas van mijn dochter. Anderen reageerden, ze vonden het slim van mij. En daar dacht ik dus aan, tijdens het hardlopen vanmorgen. Hoe slim ik was. En vooral, hoe anderen mij slim vonden. En ook: wie mij allemaal slim vonden. En wie niet.

Waarom denk ik hier steeds aan?

vroeg ik me af. Toen zag ik hoeveel behoefte ik had aan de bevestiging van anderen. En dat dat niet zo erg is. Ik stelde me voor dat ik heel veel bevestiging kreeg, dat iedereen me heel goed en slim vond. Na deze fijne fantasie werd het weer rustig in mijn hoofd, en kon ik met mijn aandacht weer bij het hardlopen en het bos zijn.”

Wat ik zo mooi vind van de teachings van Bhagavan is dat ze zo liefdevol en zacht zijn.

Hij zegt: “Je hebt nu eenmaal een ego, en het ego heeft ego behoeftes. Zolang je niemand kwaad doet met deze behoeftes, kun je ze gewoon vervullen.”

“Je bent volledig egocentrisch. Egocentrisch zijn is niet slecht. Je bent zo ontworpen door de natuur, of God, hoe je het ook wilt noemen. Zo zit je in elkaar.”
Bhagavan

Lees de hele teaching van Bhagavan hier >

 

 

 

 

dankbaarheid

Bhagavan

“Er zijn twee soorten mensen in deze wereld. Mensen die gebruik maken van anderen om hogerop te komen in hun leven. Dit is de eerste soort. Er zijn anderen die het gevoel hebben dat ze door alles en iedereen in hun leven geholpen worden. Dat zijn de dankbaren. Weten dat je afhankelijk bent, is de geboorte van dankbaarheid. Lees meer

Hoe ga je om met emoties?

Vraag aan Bhagavan: Hoe kan ik met mijn emoties omgaan?

Bhagavan, u zegt dat we gewoon de angst, woede, agressie, jaloezie in onszelf moeten zien. Maar wat doe ik als ik dit zie; ik kan niets met mezelf doen. De emotie is zo sterk dat ik op een ander kan schreeuwen. Emotie komt door me heen en de lading is heel krachtig. Wat betekent het om het in mezelf te zien, het te accepteren en het niet te veranderen? Lees meer

Je bent Egoïstisch. Dat is niet erg.

Sri Bhagavan: “Je bent helemaal op jezelf gericht. Als je het over een land hebt, heb je het over jezelf; als je het over je geloof hebt – hindoeïsme, christendom, boeddhisme – heb je het over jezelf. Als je het hebt over je doelen – ik wil dit doen, ik wil dat doen – ben je egocentrisch, maar het is goed dat je bezorgd bent over je samenleving. Het is goed dat je bezorgd bent over je land en dat je vecht voor je land. Dat is goed. Ik zeg niet dat het slecht is. Lees meer

You are here basically to enjoy yourselves – Je bent hier om je te vermaken

 

Sri Bhagavan: “You are here basically to enjoy yourselves. Have you not seen Shiva’s dance? He is merely dancing, isn’t He? It is a dance of creation. He is simply celebrating life. Each one has to find out how to celebrate this life. Whatever comes your way, accept it and enjoy it. You have to create what you want.”

Lees meer